נתינת אוכל להומלס שלא מברך

אני רוצה לקנות אוכל ולחלק עצמאית להומלסים בת"א. אני יכול? שבגלל הבעיה שלתת להם אוכל והם לא יברכו אז אי אפשר.
אפשר אולי להניח ליידם ולא לתת להם ביד או שיש להקל גם לתת להם ביד במקרה 'חמור' כזה של הומלסים.
זה גם קידוש השם גדול שיראו בסביבה (ברחוב) שחרדי אכפת לו ונותן לאנשים אוכל לאכול.
אני יכול גם לתת להם קריאת שמע ולבקש מהם שיקראו זאת פעמיים ביום להיות קשורים בבורא העולם.
מה דעת הרב?

תשובה:

שלום רב,

למען קידוש ה' יש היתר לתת להם לאכול. כפי שנאמר בשם הגרש"ז אויערבך. אולם ניתן לנסות לברך איתם אם יש אפשרות כזו. ובכל אופן, במקרה כזה אתה מרוויח גם מצוות צדקה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בסד
    לא ברור לי. אני מידיי פעם קונה להוריי ולסבתא וסבא מוצרי מזון. הם לא מברכים. האם זה בסדר ? אני רוצה שיאכלו ויתכבדו.. וקונה לפעמים עוגות, לחמים ומאפים.. האם יש עם זה בעיה ?
    בנוסף , אני מקפידה כמובן שכל המוצרים יהיו כשרים. בהכשר רגיל לפחות . רבנות. האם זה בסדר ? או שאני חייבת לקנות בשבילם בדץ ?