צורת חישוב ניכוי ממעשר כספים

שלום רב!
בעבר נשאלה שאלה כל ניכוי הנאה ממעשר כספים, כגון שעשה מלאכה לעני או למוסד קודש.
האם מנכים את כל הסכום לדוגמא המלאכה שווה 1000 את כל ה1000 רו שכיון דאם היה מרויח 1000 היה חייב למעשרות 100 מתוך זה, א"כ המאה הזה לא מנוכה.

תשובה:

שלום רב

מסתבר ודאי שאת המאה האלו יש להוריד מהסכום. אגב כל הדין הזה יכול להיות קיים רק אם באמת היו לוקחים אותו בתשלום והתשלום הזה אכן מגיע לו עבור העבודה באופן קצוב וברור אלא שהוא מוחל אותו למוסד ותורם אותו, אבל אם הוא בא ונותן עבודה בחינם באופן שאולי בלי זה כלל לא היו לוקחים אותו או היו מוצאים מישהון אחר במחיר אחר, לא נראה שניתן לנכות מכספי מעשר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הבנתי נכון, כוונת הרב לחלוק על מה שנאמר בתשובה המדוברת. ששם מפורש בשאלה גם באופן שאם היתה דורשת תשלום אולי לא היו לוקחים בעל מלאכה, ועושים המלאכה באופן לא מקצועי. והסברא היתה שמכל מקום נהנה הקודש בשווי זה [גם אם יכול להיות שכדי שהיה מוצא מישהו שמוכן לעשות זאת בכל מחיר העיקר להרוויח, מ"מ זה מחיר השוק].