קניית ספרים חינוכיים מכספי מעשר

שלום כבוד הרב,

אני ורעייתי רוצים לרכוש ספרים חינוכיים את הסדרה של "הפרשה מספרת לי" עבור ילדינו ו"כה עשו חכמינו"
האם ניתן לכוון זאת מכספי מעשר?

בברכה,
תשובה:

ערב טוב

לא ניתן לרכוש ספרי קריאה לילדים מכספי מעשר, גם אם אלו ספרים חינוכיים וטובים, אבל באופן כללי זו אכן בחירה נבונה וחכמה, אלו ספרים נפלאים שודאי יתרמו רבות לילדכם!

בהצלחה רבה ורוב נחת!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לדעתי לא. הרי לא מדובר באיזה צורך בסיסי שלהם, לא יתכן לומר שכל דבר שיחפצו בו אפשר לקנות מכספי מעשר. וזה גם להצד שניתן לפרנס אותם מכספי מעשר דבר שנתון במחלוקת כפי שהרחבנו כאן באתר כמה פעמים.