עזרה לאלכוהוליסט מכסף מעשר

אדם דתי ויירי שמים אבל עצלן ולא רוצה לעבוד ובגלל זה נפל לשתיית אלכוהול וניהיה מכור להלכוהול והוא אב משפחה של 5 ילדי (18,15,12,7שנים וגם תינוק של 3חודשים)
האים מותר לעזור לו מכסף מעשר???
תודה מראש על התשובה

תשובה:

שלום רב

ודאי מותר ואף חובה לעזור לו, יש לו ילדים מסכנים ולי העזרה של הציבור הם ילכו באופן ודאי בדרכי אביהם… אבל צריך לדעת כיצד עוזרים לו. לאדם כזה אי אפשר לתת כסף מזומן ביד, הכסף ילך לאלכוהול ולא ללחם של הילדים… יש לסייע רק במוצרי מזון המגיעים לאשה הביתה, או בגדים וכדומה, ובכל מקרה יש לערב את רשויות הרווחה ואת הגורמים הפועלים בקהילה.

בהצלחה רבה!