רכישת מכשיר מוגן על חשבון כספי מעשרות

לכבוד הרב שלום,
אשתי ואני שומרי תו"מ ומהחתונה [לפני 4 שני ברשותי פלא' כשר ולאשתי יש אייפון לא התערבתי לה בזה ולאחרונה התחלנו לדון בדבר והסכמנו יחד שנקנה מכשיר "חכם" עם פיקוח וכשבדקנו מחירים גיליתי שמדובר בעלות יקרה מאוד שכמעט ולא אפשרית לי [אברך] השאלה אם מותר לשלם מכספי כעלות של טלפון כשר ממוצע והשאר מכספי מעשרות יש להדגיש שמתחילה אמרתי בלי נדר על הפרשות המעשרות שלי [אני ספרדי]
האם זה אפשרי?

תשובה:

שלום רב,

ודאי שאינך יכול לקזז את העלות מכספי מעשרות, הן משום שאין חובה להתשמש עם מכשיר כזה. ניתן להשתמש עם מכשיר פשוט יותר, העובדה שהיא רוצה דווקא מכשיר מתקדם, אינו אומר שהיא יכולה לקזז את זה מחשבון המעשרות שנועד לתלמידי חכמים עניים. בנוסף, כל דבר שהוא חובה על האדם, לא ניתן להתקזז עם כספי המעשרות. לרכוש מכשיר מוגן או מסונן במקום מכשיר פרוץ ברור לכל שזו חובה! ויפה שעה אחת קודם!

אגב, ניתן לרכוש היום מכשירים מוגנים במחירים זולים יותר בטלפון: 0722586555

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1