למי כדאי לתת מעשר כספים ?

שלום כבוד הרב,
אני רוצה להתחיל לעשר ממשכורתי (אף פעם לא עשיתי זאת בעבר) רציתי לדעת איך לעשות זאת? לחשב 10 אחוז מהשכורת שקיבלתי? מידי שנה בפורים חברה שלי וחברותיה מארגנות תרמות לילדים חולי סרטן וליתומים וקונות להם ממתקים משחקים וכדומה כדי לשמח אותם. האם תרומה להם תחשב כמעשר? תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

אכן הגיע הזמן… מעשר כספים זה עשרה אחוז מהמשכורת נטו (כלומר, לאחר קיזוז ההוצאות שאת מוציאה כדי להגיע למשכורת זו, כמו נסיעות וכד').

באופן עקרוני מעשר כספים מיועד לתלידי חכמים עניים, אבל בהחלט את יכולה לתרום לאירגון הנ"ל ולקזז את הסכום מכספי המעשרות.

בהצלחה