בדיקות שבעה נקיים לאשה שיש לה פצעים

אשתי 8 שבועות מהלידה ועד עכשיו היה לה דימומים ממושכים וכשפסק אמר הרב שאפשר לעשות בדיקות רק ביום הראשון של 7 נקיים וביום האחרון רציתי לודא שיש דבר כזה בהלכה

תשובה:

שלום רב

כאשר אשה מתקשה להטהר מחמת פצעים שיש לה באותו מקום, כפי שמצוי לאחר לידה [שהדימום מהם אינו אמור לאסור, רק הוא פשוט מקשה על הבדיקות] מתירים לעיתים למעט בבדיקות כנ"ל, אולם כאשר הבעיה היא שהדימום מהרחם לא נפסק, אין בכך כל טעם כמובן… אינני יודע מה המצב אצלכם, אבל בהתאם לכלל האמור תוכלו לפעול.

בהצלחה רבה והרבה מזל טוב!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אמת, כך דעתו של החוות דעת סי' קצו ביאורים ס"ק ג, אבל למעשה סומכים על כך רק באשה שיש לה ממש פצעים משמעותיים ורגלים לדבר שלא תוכל להטהר, וזאת מחמת סברות של שעת הדחק גדול, שבעצם מהתורה די בבדיקת יום הראשון ובדיקת יום השביעי אינה אלא מדרבנן, וגם כל דין וסתות אינו אלא מדרבנן, ויש ספק שמא היא נדה ולא זבה וכלל אינה צריכה שבעה נקיים וכו', אבל אשה שיכולה לעשות בדיקה ראשון ושביעי, זה הרבה יותר טוב לאין ערוך.