שינוי מטרה במעשר כספים

שלום וברכה.
קניתי מכספי מעשר חוברות של שמו"ע עם פירוש. הכוונה מלתכחילה היתה לתת אותם לבתי כנסת, כדי שכמה שיותר אנשים יחשפו לזה.
אולם ראיתי שקצת קשה שישימו לזה לב כי זה דק מאד, וגם הגבאים לא תמיד משתפים פעולה עם הרעיון.
האם מותר לי במקום זאת לשים את החוברות לחלוקה חינם [ע"מ להתשמש] אע"פ שבסך הכללי אולי פחות אנשים יתשמשו בזה [כי זה יהיה ברשות יחידי, ולא בבתי כנסת]
כמו"כ שאלתי אם נתתי לגבאי אחד, ונראה לי שהוא שכח לשים את זה, האם זה נקרא בעיה בקיום הדין שלי, וחובתי להזכיר לו, או שזה אשמתו, ואין זה באחריותי.

תשובה:

שלום רב

אם לא מתאפשר לך לתת את החוברות לבתי הכנסת תתן לאנשים שנראה שיקחו את הענין ברצינות ולא סתם יזרקו אותן בבית…

אין עליך חובה להזכיר לגבאי, אבל בהחלט כדאי לעשות זאת לזיכוי הרבים.

להבא, עיקר תכלית כספי מעשרות הוא לצורך תלמידי חכמים עניים, ראה באתר כמה תשובות בענין דיני קדימה בכספי מעשר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נראה לי ששאלתי לא כ"כ הובנה.
    כוונתי לתת לאנשים פרטיים, היא לא רק מחמת הקושי, אלא שאולי באמת יבוא יותר לידי שימוש, כי בארון בביה"כ לא שמים לב תמיד.
    הכוונה היתה להניח לחלוקה ולכתוב במפורש רק ע"ד להתשמש, וגם לכתוב שבמקרה שהפסיק השימוש לתת זאת לאחר הרוצה להשתמש.
    באמת מלבד זאת יש קצת קושי להתעסק עם הגבאים, אך זה יותר קושי שנובע מעצלות [כי זה לא הולך חלק, ולא כולם מסכימים וכד'] אך אם יש צורך ועדיפות לא זה המונע.
    האם באמת אע"פ כל מה שכתבתי עדיף לתת לגבאים [כי זה מתאפשר, אק אולי פחות אפקטיבי, אולי יותר, איני יודע בוודאות].