קבלת וסת פעמיים בחודש

שלום, אישתי מקבלת וסת פעמיים בחודש , הדימום עצמו נמשך כ-11 ימים כך שיוצא שלאחר שבע נקיים היא מקבלת וסת שוב.
נוצר מצב שהיא אסורה כל החודש מה עושים ?

תשובה:

שלום רב

המצב הזה לגמרי לא תקין זה ברור! אבל חבל לסבול לחינם, היום כל רופאת נשים מכירה כדורים פשוטים לסידור וסת, כמו פרימולט נור [אינני רופא אבל זה כדור שמומלץ מהבחינה שהוא אינו עושה כתמים בדרך כלל] ועוד אחרים. חובה לגשת לרופאה לסדר את הוסת. דימום נורמלי הוא פעם בחודש למשך חמישה עד שבעה ימים. המצב הזה לא בריא לשלום הבית שלכם.

בהצלחה רבה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. כבוד הרב שכחתי לציין שהיא אחרי 3
    לידות כולם בניתוח קיסרי, כעת יש לה התקן מירנה ואסור לה להשתמש בגלולות כיוון שיש לה קרישיות יתר בדם וזה עלול לסכן את חייה אם תקח גלולות אודה לתשובתך.

  2. אינני רופא. הייתי מציע לגשת לרופאת נשים ברמה גבוהה והכי טוב אם גם תהיה דתית שמבינה את המצוקה, ולנסות להסתייע על ידה. באיזור ירושלים הייתי ממליץ לך על ד"ר אלישבע שרייבר.

  3. אם יש לה בעיה של קרישות יתר אפשר להשתמש בסרזט אם הרופאה אומרת שלא, תבקש יעוץ אצל המטולוגית ותראה שאפשר וסרזט אם קצת סבלנות יכול לעזור ואם לא עוזר תבקש מהרופאה שתרשה לקחת שתי כדורים ליום של סרזט וזה יקח חודש ולא יהיה דימום.