תיווך שהלוקח אמר שאינו מעוניין לשלם תיווך

אני חפשתי דירה לקנות בעיתונם וכו' כדי לא לשלם תיווך, ושפנה אלי מתווך ושאל אותי אם אני מחפש דירה, אמרתי לו לפני שנתן לי את פרטי הדירה, שאני לא משלם תיווך, ובכל זאת המתווך נתן לי את הדירה ואמר לי שדורש תיווך 2%, ואמרתי לו איני משלם.
אבל פניתי לבעל הדירה וקניתי אותה, וכעת שאלתי היא האם אני חייב בתיווך, או שכיון שאמרתי שאיני משלם אני פטור

תשובה:

שלום רב,

אם כתגובה למה שהוא דרש ממך 2% אמרת לו שאתה לא משלם הוא המשיך לתווך לך את הדירה, אתה פטור. אולם אם האמירה שלך שאינך משלם היתה מראש, ואח"כ כשהוא הגיע להציע לך דירה הוא אמר לך שהוא דורש 2% ואתה המשכת דרכו, אתה חייב לשלם לו.

תשובה:

שו"ע חו"מ סי' רכא ובקצוה"ח שם, וסי' שלב.