עובד שקיבל טלפון מהעבודה וילדו הקטן הזיק אותו

שלום הרב,

עבדתי בחופש במסגרת יישובית. ובמסגרת העבודה קיבלתי פלאפון (ללא מגן) הנחתי את הטלפון על השולחן אצלי בבית והילד שלי לקח אותו הפיל אותו וזה נשבר. האם אני צריך לשלם את הנזק. או שזה ניקרא "בעליו עמו" ואני לא צריך לשלם?

בתודה מראש,

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

'בעליו עמו' נחשב כאשר המשאיל עובד אצל השואל ולא כאשר השואל עובד אצל המשאיל. ולכן אתה חייב לשלם למעסיק על המכשיר. כמובן שמכשיר משומש אינו עולה כחדש.

מקורות:

דין 'בעליו עמו' בשו"ע חו"מ סי' שמו. שומר חייב על נזקי בנו קטן, עיין שם סי' רצא סעיף כא.