הבדלה במוצאי יום הכיפורים

בסד
שבוע טוב ומבורך
1. האם במוצאי יום הכיפורים שחל ביום חול יש לברך על מאורי האש ? אם כן , האם יש לברך דוקא על נר נשמה שהודלק לפני כניסת היום הקדוש או שניתן להבדיל על נר הבדלה קלוע (של מוצאי שבת קודש) כלומר להעביר מנר הנשמה את האש לנר הקלוע עם הרבה פתילות ? או שבמוצאי יום הכיפורים מספיק שתהיה פתילה אחת ?
2. באילו תפילות של יום הכיפורים נשים מחוייבות ומצוות לפי ההלכה ושולחן ערוך ?
תודה וגמר חתימה טובה.

תשובה:

שלום רב

  1. אכן יש לברך בורא מאורי האש על נר ששבת, כלומר מעבירים אש מנר הנשמה לנר קלוע ועליו מברכים. הטעם לכך, הוא משום שבשונה מכל יום טוב הדלקת אש היתה אסורה ביום הכיפורים, ועתה אנו שבים להנות מהאור, ראה משנה ברורה סי' תרכד.
  2. שחרית ומנחה כמו כל יום, וכמובן להתוודות, וכל המוסיף יוסיפו לו מן השמים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בסד
    בימי חול אני מתפללת שחרית ושמע שעל המיטה. אני לא מתפללת מנחה.
    בשבתות קודש ובימים טובים אני מתפללת : ערבית,שחרית,מוסף, ערבית של מוצאי שבת קודש/יום טוב.
    אילו תפילות עליי להתפלל ביום הכיפורים ?
    האם ניתן לברך מאורי האש על נר נשמה ולא להעביר ממנו לנר קלוע ? והאם מסתכלים בציפרניים אחרי שמברכים או לא ?
    תודה מראש.

  2. תתפלי את כל חמשת תפילות היום הקדוש – ערבית שחרית מוסף מנחה ונעילה, אין חובה לומר את הפיוטים שבחזרת הש"ץ אבל את התפילות עצמן כדאי מאוד. אפשר לברך על נר לא קלוע. מסתכלים על הציפורניים.