עד מתי גר קטן יכול למחות

אני מכיר איזה אדם שעשו לו גיור שהוא קטן. ולפי מה שראיתי בשולחן ארוך שאם עשה מעשה יהדות אחרי יג שנים אינו יכול לחזור אז רציתי לדעת כי הוא מתחזק אם צריך לקרב אותו ליהדות כי אני לא יודע מה נפסק להלכה? אם הוא כיהודי והוא לו מחה כי הוא לא ידע.

תשובה:

שלום רב,

אכן כך כתב הריטב"א (כתובות יא,א) שאם כשהגדל נהג במעשה יהדות. כלומר, מצוות וכד'. הרי אינו יכול יותר למחות. אולם זה ברור שהמדובר הוא רק באופן שידע שיש לו אפשרות למחות. אבל אם לא ידע שיש לו אפשרות כזו. הוא יכול למחות מיד כשנודע לו. ראה ים של שלמה (שם פ"א סי' לה). לכן ודאי שיש מצווה גדולה לקרבו יותר ליהדות.