כניסה למגדלי פעמונים באירופה

שלום כבוד הרב!
רציתי לשאול אודות מגדלי פעמונים באירופה שנבנו אמנם כחלק מכנסייה אבל בפועל הם מבנים נפרדים לגמרי (הפעמונים היו לא רק לצורך זמן תפילה אלא לעתים להורות על חתונות, לוויות, זמן סכנה וכו') . לדוגמה מגדל פיזה. האם מותר לעלות למגדל לצורך תצפית?

תשובה:

שלום רב

אם לא מדובר במגדל המיועד לעבודה זרה אין סיבה שלא להכנס לשם.

טיול נעים!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלה: שלום כבוד הרב!
    רציתי לשאול אודות מגדלי פעמונים באירופה שנבנו אמנם כחלק מכנסייה אבל בפועל הם מבנים נפרדים לגמרי (הפעמונים היו לא רק לצורך זמן תפילה אלא לעתים להורות על חתונות, לוויות, זמן סכנה וכו’) . לדוגמה מגדל פיזה. האם מותר לעלות למגדל לצורך תצפית?

    תשובה שקבלנו: אם לא מדובר במגדל המיועד לעבודה זרה אין סיבה שלא להכנס לשם.

    התשובה קצת כללית ולכן לא מובנת. מה דין של מגדל פעמונים של פיזה? חלק מע"ז ולכן אסור להכנס או סתם מבנה ולכן מותר להכנס?