האם הניזק חייב לתקן את הנזק בכסף שקיבל מהמזיק

אחד שבר לי בלינקר ברכבי, ונתן לי הכסף לקניית בלינקר חדש והתקנתו.
תיקון הבלינקר אינו דחוף, כי על אף שנשבר עדיין עושה פעולתו.
האם אני יכול להשתמש בכסף לצרכים אחרים, וכנראה בעתיד אתקן הבלינקר בכסף אחר?

תשובה:

בוקר טוב,

אתה יכול גם לקחת את הכסף ולא לתקן כלל. מזיק צריך לשלם את הנזק, ללא כל קשר אם הניזק רוצה לתקן או לרכוש חדש או שאינו רוצה לתקן כלל.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יישר כח אכן כך נראה ההגיון כמו שהרב פסק.
    אך מה נענה למ"ש מרן השולחן ערוך חושן משפט סימן תכ סעיףכג וז"ל: אמר הנחבל: תן לי שכר הרופא ואני ארפא את עצמי, יכול החובל לומר לו: שמא לא תרפא עצמך יפה ויקראו אותי מזיק לעולם. עכ"ל. ומבואר שיכול לדרוש מהניזק שיתקן את נזק שלא יקראו אותו מזיק לעולם…

  2. המחלוקת של הש"ך וחזו"א בנזק שניתן לתקן האם חובה לתקן או חובת תשלומים. אבל אם לא ניתן לתקן אלא צריך לרכוש חדש גם הש"ך מודה שאין חובה לרוש חדש אלא לשלם בלבד.