תוכחה בבית כנסת / כוונת שם ה' בתפילה

בס"ד
שלום כבוד הרב,ברשותך אבקש לשאול:
1) אם יש בנות שמדברות בבית כנסת. אני עצמי לא מדברת רק כשמסיימים את התפילה ומתחילים להתפזר לבית אני אומרת שבת שלום. האם להעיר להם על כך בבית הכנסת? כי כשאני יוצאת הם כבר לא שם. בבחינת הוכח תוכיך או שלא להעיר להם בתוך בית הכנסת?
2) בתפילות כשאומרים שם ומלכות יש לכוון מה שרשום בקטן ליד. אבל ישנם פעמים כמו ב"ברכת המפיל" שלא רשום ליד (כן רשום "תקיף בעל היכולת…" אבל לא רשום "אדון הכל…") שאלתי היא האם גם כשלא רשום יש לכוון?

תשובה:

שלום רב,

1. אפשר להעיר להן. אבל חשוב מאד להשקיע במחשבה כיצד להעיר, כדי שהדברים יהיו רק לתועלת ולא חלילה להיפך. אין חובה כלל להעיר בשעת מעשה. אם הדברים ישמעו לאחר מעשה וברוגע טוב יותר, ודאי עדיף.

2. שם ה' בכל מקום הוא אותו כוונה.