מזוזה בחדר עם שני פתחים

באיזה צד לקבוע מזוזה כאשר יש שני פתחים לחדר בבית כלומר יש מעבר מהחדר לחדר נוסף בבית באיזה צד שמים בכל פתח מהחדר

תשובה:

שלום רב

בדרך כלל הולכים בזה לפי הפנימי, כלומר, לימין הנכנס כלפי החדר הפנימי יותר. הבעיה היא כאשר החדר הפנימי עצמו גם עם שני פתחים וכל הבית הוא בעצם במעגל, ובאופן זה נחלקו הדעות ויש בזה פרטים שונים, אם זה המצב אצלכם, כדאי לתאר באופן מפורט ונשמח לעזור.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ישנם שני כניסות לבית 1הראשית ו2וכניסה לבית מצד שני כניסה ישנה בשימוש לעיתים רחוקות אני בדרך כלל יוצא משם כדי להביא דואר מהתיבה וחוזר מאותה דלת בכניסה אני עובר דרך חדר שיש לו שני פתחים

  2. באופן כזה אם אני מבין נכון, הולכים לפי היכר ציר, כלומר החדר שבו ניכר הציר הוא נחשב החדר העיקרי, ואת המזוזה יש לקבוע בפתח לימין הנכנס אליו. כך מבואר בשו"ת מהרי"ל סי' צד.