תשלום על מזוזות שנותרו מהדייר הקודם

הדייר הקודם שדר בבית שכיום אני דר בו ביקש ממני לשלם לו על המזוזות הקבועות בבית או שאקנה חדשות ואביא לו את אלו שקבועות כרגע בבית. כשביקשתי ממנו שיוריד קצת מהמחיר שרצה עליהם אמר שאינו מוכן כי הם עלו לו יקר ואינו מוכן לפחות מזה. רציתי לדעת אם אני מחוייב מבחינה הלכתית לשלם לו עבור המזוזות, ואם לא אז אם יש בזה מידת חסידות?

תשובה:

שלום רב

כיון שהדייר הקודם אינו יכול להסיר את המזוזות מן הדין לשלם לו עליהן, אלא אם כן אתה מעוניים במזוזות אחרות, שאז אתה יכול להיר את שלו ולהחזיר לו ולקבוע את שלך. כמו כן, אם די לך בפשוטות אתה יכול להציב לפניו את הברירה לשלם לו כדמי פשוטות או להביא פשוטות ולהשיב לו את המהודרות. אבל להשתמש בשלו בלי לאפשר לו לקחת אותם בלא תשלום, זה ודאי לא שייך.

בהצלחה וישוב טוב!