מקום קביעת המזוזה בדלת אלומיניום

שלום רב.
שאלה בדיני מזוזה.
מהסלון שלנו היו יוצאים לחצר והמזוזה הייתה צד שמאל של הפתח שתהיה מימין לנכנס.
ב"ה התרחבנו וסגרנו חלק מהחצר למרפסת סוכה שתשמש גם לחדר משחקים וגם לשינה עבור אורחים.
להעביר את המזוזה לצד שני של הפתח? שתהיה מצד ימין של הנכנס לחדר או שתישאר על מקומה צד ימין של הנכנס לסלון?

כמו כן, הפתח מהחדר הזה לשאר החצר, חייב במזוזה?
מדובר על בניה קלה (קיר מפנל אלומיניום) והדלת היא חלק מהקיר כך שאין אפשרות לשים מזוזה במזוזת הפתח ובמשקוף אלא מבחוץ או מבפנים על הקיר.

תודה רבה,
תשובה:

שלום רב

א. ברור שיש להעביר את המזוזה לצד השני. עכשיו יש לך כאן חדר של ממש, אופן הבנייה אינו משנה, שהרי זה בנין קבע של ממש, ויחזיק בעז"ה לאורך ימים ושנים.

ב. לכתחילה, הטוב ביותר לחקוק בפנל עם דיסק ולהניח את המזוזה במקום הראוי לה ללא שתבלוט כך שתוכל לסגור את הדלת. בשעת הדחק שאי אפשר כך לעשות, יש לסמוך על דעת המכשירים כאשר אתה מניח על המשקוף עצמו מבחוץ [ראה מקדש מעט רפט ט וש"ך שם ס"ק ג], כלומר שתראה לעיני הבא מהבית לחדר, אבל דוקא על המשקוף לא על הקיר!. אם אין אפשרות כזו, אין ברירה אלא פשוט לבנות צורת הפתח צמוד לדלת אף שתבלוט לתוך הבית מעט, ושם להניח את המזוזה [וזה יהיה מהודר יותר מהאפשרות הקודמת].

בהצלחה רבה!