לכו נרננה בשיר של יום רביעי

"לכו נרננה" שמוסיפים ביום רביעי – מה מקורו?

ראיתי בסידור אחד (עטרת ירושלים) שכתוב שהוא מנהג האר"י אך אין שם מקור וראיה. שאלתי לחבר שאמר שרבו נוהג על פי מנהגי האר"י ואינו מכיר דבר זה בשם האר"י כלל.

תשובה:

שלום רב

מקור הדברים בסידור "רבי אשר" לתלמיד האר"י בשם רבו, והענין בכך, הוא משום שעל פי סוד, הארת השבת הבאה מתחילה ביום רביעי [עד יום שלישי עוד ניתן בדיעבד לערוך הבדלה של מוצאי השבת שעברה]. על פי הנגלה, הטעם לכך הוא כדי לסיים בדבר טוב [פסוקים אלו הן תחילתו של הפרק הבא בתהילים לאחר א-ל נקמות ה'.

בהצלחה