כתמים בשבעה נקיים אחרי לידה

שלום כבוד הרב
אני כחודשיים לאחר לידה סיימתי לדמם כבר לפני כשבועיים והתחלתי לפני שבוע לשמור שבע נקיים אך באמצע שבוע בבדיקה היה לי כתם אז הפסקתי וכל יום שאני מנסה להתחיל מחדש יש לי נקודה אדומה כתומה קטנה , יש לציין שאין לי דימומים בכלל גם בניגוב בנייר טואלט,
ושהיו לי תפרים פנימיים ותפר חיצוני (לידה טבעית)
מה לעשות אני כבר מיואשת ? יש דרך להבין ולהקל עליי ? כי אין לי דימום בכלל .

תשובה:

שלום רב

מה שקורה הוא פשוט מאוד. כנראה שבעקבות הלידה צוואר הרחם אצלך רגיש מאוד ומדמם על ידי החיכוך של עד הבדיקה. לכן, אם את לא מצליחה להפסיק בטהרה או לבדוק, יש לפנות לאחות טהרה מוסמכת של מכון פועה [הן בפריסה ארצית ובודאי יש כזו באיזור מגוריך, תוכלי למצוא אותן באתר האינטרנט של מכון פועה], והן יודעות ראשית לוודא שאכן הדימום מחמת פצע וניתן לתלות בו כדי שלא יאסור, שנית לעקוף את הפצע ולבדוק את פתח הרחם עצמו. הכי טוב, אם תצליחי להפסיק בטהרה לבד בבית ולבדוק בבוקר בבית כרגיל, ואם יצא טוב תמתיני ליום השלישי בלי לבדוק עד אז, ביום השלישי תעשי בדיקה בבוקר, אם לא יצא טוב תפני לאחות כנ"ל, ואם היא תאמר שיש פצע עדיין את באמצע הנקיים, תבקשי ממנה שתבצע בדיקה, ואז את לא צריכה לבדוק עד היום השביעי בבוקר, אז תעשי בדיקה, אם יצא טוב, את טובלת בערב, אם לא יצא טוב, תצרי איתה קשר שוב באופן מידי כדי שתוכלי עדיין לטבול באותו יום.

בהצלחה רבה!