דם בשעת תשמיש

קיימנו יחסי אישות סמוך לעונה בינונית ובסוף בעלי ראה כתמים בקינוח
קינחתי ולא ראיתי דם ולכן לא יתייחסנו והלכנו לישון כרגיל ללא הרחקות
בבוקר ראיתי דם מחזור בקינוח אך לא על התחתונית
שאלתי האם זהו דם מחמת תשמיש ומה צריך לעשות?כי בפעם הקודמת שעשינו סמוך לווסת לא ראינו דם? והאם עשינו עבירה?

תשובה:

שלום רב

אין כאן בעיה של ראייה מחמת תשמיש, פשוט קיבלת מחזור וקיימתם יחסים כנראה לאחר תחילתו. לא הבנתי מה הכוונה סמוך לווסת, אם מדובר בעונה המותרת עדיין, הרי שהדבר נחשב לאונס ואין כאן עבירה, אך אם מדובר בעונת הווסת שכבר יש חיוב פרישה, יש צורך בכפרה של פדיון תעניות של 40 יום.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב,
    קינחה ולא ראתה כלום ורק למחרת ראתה, אין כאן tphku אונס בעונה המותרת, אלא היתר גמור. וגם שימוש בעונת הווסת מלבד עצם השימוש האסור מדרבנן (או מדאו' לחלק מן המפרשים) הראיה הייתה רק למחרת, לכן אין צורך בתשובה אלא על עבירה של שימוש בזמן פרישה סמוך לווסת? הראיה היא למחרת