זכויות יוצרים באופן שהחוק מתיר

שאלה:

איך דנים זכויות יוצרים בעשיית משחק דומה למשחק שיש בשוק ?
האם ההגדרות בענין שייכות למנהג המדינה – ומשכך כשהחוק קובע שאין בכך הפרה של זכויות יוצרים – אז לא תהיה – להבדיל – גם בעיה עפ\"י התורה ?

למשל רציתי לייצר משחק דומה [אבל עם כמה וכמה שינויים !] למשחק שקיים בשוק, שאלתי עו\"ד ואמר לי שמבחינה חוקית אין בעיה, כיון שמשחק המקור לא רשמו זאת כפטנט, ומשכך אין עלך כך הגנה. הוא הוסיף שכנראה גם אם היו רושמים זאת, לא היה בכך הפרה חוקית. ומשכך אני שואל, האם גם עפ"י התורה נדון כך ?

תשובה:

שלום רב,

הרבה דנים איך לעגן את זכויות היוצרים מבחינה הלכתית. תוכל לראות סקירה רחבה כאן. למעשה, כמעט כולם מסכימים שבמקרה כזה שהחוק מתיר, אין גם איסור מבחינה הלכתית.

בהצלחה