רב המקדש בני זוג באירוע עם פריצות

בס"ד

רציתי לשאול שאלה לגבי רבנים שמקדשים באירועים אף על פי שאירוע
ללא הפרדה.( חילונים)
מותר או אסור?
שמעתי התבטאויות של רבנים אחרים שאומרים שההולך אחרי אישה בנהר אין לו חלק בעולם הבא.
אז איך מותר לרב ללכת ולקדש אירוע מעורב ולתת התר לערב הזה שהתוצאות שלו זה זה חילול השם גמור!
מצווה לא באה ע"י עברה.
ואם יש היתר אז מותר גם לזמר לשיר לחתן ולכלה בזמן שכולם יושבים ואין הרקדה אף על פי שהאירוע
לא צנוע.
מה דעתך ?

אשמח לתשובה.

תשובה:

שלום רב,

אכן אתה מעורר נושא חשוב. לפעמים הרבנים מגיעים לאירוע שכל כולו פרוץ, סביר להניח שישנם כאלה שנמנעים עד כמה שניתן לתערב בפריצות, אבל אין ספק שיש מקום גדול לכל אדם לחשוב כל מקרה לגופו, אם הוא נצרך, ומה ניתן לעשות כדי שלא להגיע לידי מכשול.