צניעות בשינה ולבישה

שלום לרב שליט"א!
1.גבר שמצליח לישון רק על ביטנו (ולא מצליח כלל על הצד כמבואר בהלכה) מה אפשר שייעץ לו שלא יעבור על ההלכה אך יצליח לישון…?
2.שמעתי שיש בעיה לישון שכשעל גופו שיש דבר מתכתי ייתכן?
3.כתוב כשאדם מתלבש יתחיל מלמעלה (חולצה גופיה וכו') והרי לא היה כדי להתחיל מבגד פנימי בגלל צניעות?

תשובה:

שלום רב

1. אני מניח שזה הכל ענין של הרגל, אולי שבוע אחד יהיה קשה ואחר כך תערב עליו שנתו בעזרת ה'.

2. לא שמעתי כזה דבר, נראה שאמונה טפלה.

3. ברור שמתחילים מבגד פנימי בגלל הצניעות. החלוק הנזכר במשנה ברורה בסי' ב' הוא הבגד התחתון כמבואר בדברי הפוסקים בהקשרים רבים. יש קימה לימין על פני שמאל אבל לא לידים על פני הרגליים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. 2.שמעתי שיש בעיה לישון שכשעל גופו שיש דבר מתכתי ייתכן?
    2. לא שמעתי כזה דבר, נראה שאמונה טפלה.

    זכורני ששמעתי מהרה"ג ישעיהו גרינמן שליט"א, שמתכת עלולה להביא לידי קרי. אם אינני טועה שמעתי זאת ממנו.