ניכוי הוצאות במעשר כספים

שלום
א. אדם הלומד מקצוע(הוראה)-לצורך פרנסתו-האם יכול להחשיב את דמי הלימודים כהוצאה כספית ולנכות מהכנסותיו?
ב. אם הוא מקבל השתתפות חלקית(מילגה)-האם צריך לתת מעשר מהמילגה?

תשובה:

שלום רב

א. לכאורה ניתן לנכות את הוצאות הלימוד משיעור ההכנסות כיון שמדובר בלימוד שכל מטרתו הפרנסה שתבוא בעז"ה בעקבותיו.

ב. אין צורך לתת מעשר מהמילגה, אבל כמובן אי אפשר לרקוד על שתי החתונות… כלומר האמור לעיל אות א' הוא כמובן לאחר ניכוי המילגה, כלומר השיעור אותו אתה רשאי לנכות מההכנות הוא מה שנשאר לך לשלם אחרי סכום המילגה.

בהצלחה רבה!