מעשר כספים מירושה

שלום,
קיבלתי ירושה בדולרים, להבנתי צריך לעשר אותה. האם אני יכולה לעשר בדולרים?
כמו כן במידה ואני משקיעה את הכסף באפיק כל שהוא – האם כדאי\צריך לקחת את המעשר קודם שיתחיל להניב ולחולל תשואה כספית? במידה ואיני מפרישה מעשר כעת עליו וההשקעה מניבה – ממה אני אמורה לעשר? מהסכום כולל הרווח (10% על הכל) או רק על הסכום ההתחלתי אותו השקעתי?
כמו כן, האם מסחר במט"ח\הפקדת כסף בחול בבנק שיניב מותרת
הלכתית?
כמו כן האם השיטה שבקישור הבא הינה כשרה להשקעה? להלן הקישור http://www.money-line.net/#/ – יש יכולת לשנות את השפה לעברית בסרגל הכלים שלמעלה במידה והאתר לא יופיע בעברית.

תשובה:

שלום רב

חיוב מעשר הוא על כל הכנסה שיש, כך שיש להפריש תחילה מהקרן אותה ירשת, ולאחר מכן מכל רווח שיבוא לך בהשקעות שתעשי. כמובן ניתן להפריש דולרים. לגבי אפיק ההשקעה שציינת, לא הבנתי מאה אחוז במה מדובר, אם תפרטי יותר כיצד הדברים פועלים נוכל לכוין אותך לגבי בעיות ריבית וכדומה אם קיימות.