גדר חיוב מעשר כספים

שלום וברכה.
אני עובדת כבר שנה שלימה ופתאום הבנתי שלא נתתי מעשר ממשכורתי. רציתי לדעת האם עלי לתת כעת עבור החודשים מהם לא הפרשתי. בנוסף, ב"ה אני כעת בחופשת לידה- האם עליי להפריש כסף גם מדמי הלידה? תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

הנושא של מעשר כספים מעיקר הדין אינו חודשי בדוקא, אלא להיפך, הוא מוטל על האדם באופן שנתי, לכן אין ספק שעכשיו זה זמן מתאים לתת את המעשרות, אם יש ביכולתך לעמוד בכך. מדובר כרגע בסכום חד פעמי לא מבוטל, ואדם שאין לו כדי פרנסתו פטור ממעשר. באופן כללי כדאי מאוד לעשר כל כסף שמגיע, כך הרבה יותר קל לבצע זאת וגם החישובים יותר מדוייקים. דמי לידה כמו כל הכנסה אחרת מחוייבים במעשר. על מעלתה של המצוה וגדרי חיובה, תוכלי לקרוא בהרחבה כאן.

בהצלחה רבה והרבה מזל טוב!