שכר לימוד ממעשר כספים

שלום,
שאלתי בנושא מעשר כספים.
כיום גובים שכר לימוד גבוה מאוד עבור תלמודי התורה, הישיבות והאולפנות. רוב ככל ההורים וכמובן אנשי מקצוע רבים, חושבים, שהסכום המשולם יכול להספיק הרבה מעבר לחובת ההורה בתלמוד בניו לתורה, ואם המוסדות היו יותר צנועים ומאורגנים היה אפשר להגיע להישגים תורניים מעולים בסכום הרבה יותר קטן.
אך הבעיה היא שהמוסדות לא מתייעלים, וההורים לא יכולים להוציא את הילדים מהמוסדות כי אין אפשרות אחרת.
ולכן השאלה היא , האם ההורים יכולים להחשיב חלק מסכום שכר הלימוד כמעשר כספים. וכמובן, השאלה היא על החלק המשולם מעבר לחלק הראלי שוודאי הוא בגדר חובת האב ללמד את בנו תורה.
דוגמא להמחשה בלבד: תשלום לישיבה 10000 ש"ח בשנה (כולל פנימייה וכו'). אפשר לבצע זאת עם התייעלות של המוסדות בסכום של 4000 ש"ח שהוא חובת האב ללמד את בנו תורה. והחלק שנותר שאותו ההורה גם משלם 6000 ש"ח , את החלק הזה האם ניתן להחשיב ממעשר כספים ?
תודה

תשובה:

שלום רב

ההנחה שלך שהתיעלות היתה מפחיתה בהרבה מההוצאות אינני משוכנע שיש בה אמת, ומכל מקוםלגבי שכר לימוד ממעשר כספים בבנים מעל גיל 13 לכתחילה כדאי להחמיר אך המיקל בכך יש לו על מה לסמוך, כפי שביארנו כאן בהרחבה.

בהצלחה רבה והרבה נחת!