למכור מהבית תוצרת שאדם אחר בשכונה מוכר

שלום רב.
לפני פסח היינו בקשר עם חקלאי מסוים מהדרום למכור את התוצרת שלו אצלנו בבית (בעיקר חסות). הדבר לא יצא לפועל אז. בינתיים מישהו אחר בשכונה פרסם שהוא מוכר את התוצרת של אותו חקלאי. בשבוע האחרון היינו בקשר עם החקלאי למכור את התוצרת שלו. הוא יודע שיש עוד מישהו בשכונה שמוכר והוא אמר לנו שהוא מוכר בכמות קטנה מאוד.
האם אפשר לפרסם שגם אנחנו מוכרים או שזה יורד לפרנסת חבירו?

תשובה:

שלום רב,

מצד הדין מותר לפתוח עסק מתחרה באותה שכונה, אם שני בעלי העסק משלמים או לא משלמים מסים (במקרה זה, ככל הנראה, שניכם משלמים ארנונה כמגורים ולא כעסק).

מצד מידת חסידות ראוי להחמיר. אבל, במקרה זה שהתחלתם לתכנן את המכירה עוד לפני שהשני פרסם את עצמו, אין מקום להחמיר.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' קנו סעיף ה.