מעסיק שלא שילם ביטוח לאומי והעובדת הפסידה דמי לידה

אשתי עובדת אצל מעסיק, והמעסיק בתקופה האחרונה לא דיווח על חלק מהעבודה של אשתי, ומפני כך הוא לא הפריש עבורה דמי ביטוח לאומי כנגד חלק מעבודתה, ועכשיו לאחר שילדה וקיבלה דמי לידה ראינו שנגרם לנו הפסד שהיא לא קיבלה דמי חופשת לידה כנגד כל דמי עבודתה, וזה היה בפשיעתו של המעביד שלא דיווח עליהם, האם המעביד חייב מדין גרמי על שגרם לה להפסיד את דמי הלידה או לא.
אשמח לקבל תשו' עם מקורות וטעם הדברים לפטור או לחיוב.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

ככל שהמעסיק היה אמור לדווח, הרי הוא חייב.

מקורות:

כן יש להוכיח מהגמ' בב"מ דף צב ע"ב לעניין השוכר פועל בנטע רבעי ולא הודיעו שחייב לפדות ולהאכילו, גם לפי הצד שפועל משל שמים הוא אוכל.