גיורת שאינה שומרת שבת וכשרות

האם גיורת שעברה גיור כהלכה ואינה שומרת שבת וגם בשר וחלב ועוד כמה מצוות שהתחיבה לקבלם נחשבת כיהודיה בדיעבד או שלא?

תשובה:

שלום רב,
קשה לענות על שאלה זו בלי לדעת יותר פרטים. אם נראה לך שמעולם לא התכוונה לקיים את מה שעמדה והתחייבה לקיים, כלומר, בשעה שקיבלה על עצמה עול מצוות, לא היתה לה כוונה לעמוד בכך, תעודת הגיור אינו שווה של הנייר עליו הוא כתוב. אולם אם היא התכוונה לשמור, אלא שאח"כ ראתה שזה קשה לה וכד', היא יהודיה לכל דבר.