גיור בזמן הריון

אני נצריה ובן זוגי יהודי. נכנסתי להריון והיינו רוצים שהילד יהיה יהודי במדינת ישראל. יש דרך להתחיל ולקצר את הגיור ?!

תשובה:

שלום רב,

הליך הגיור בעובר תלוי רק בך, כלומר, אם את מתגיירת זה מועיל גם לעובר, אם תעברי גיור עוד לפני הלידה ודאי זה יעזור לעובר שלא יצטרך לעבור גיור בנפרד. (אם היא תוולד בת, הגיור בעצם הסתיים. ואם הוא יוולד בן הוא יצטרך לעשות ברית שיש דעות בפוסקים שזו השלמת הגיור).

למעשה, גם לאחר שהילד יוולד כל עוד הגיור הוא בעודו קטן, זה תלוי הרבה בך. לא מגיירים ילדים קטנים להורים שאינם שומרים תורה ומצוות. והסיבה לכך היא, שגיור קטנים נעשה מדין "זכיה" כלומר הבית דין מזכה לו את הגיור. ולכן, רק אם באמת זו זכות עבורו להיות יהודי ניתן לעשות את ההליך, אבל אם זו לא זכות עבורו להיות יהודי, לא ניתן לגיירו. מסיבה זו ילד להורים שאינם שומרים תורה ומצוות, מן הסתם הוא גם יגדל כזה, ואיזה זכות עבורו זה להיות יהודי שאינו מקיים מצוות, הרי זה אסור, וכל עוד הוא אינו יהודי מותר לו.

לכן בכל הליך גיור שתעשו עבורו, הרבה מאד תלוי בכם, עד כמה תשכנעו את בית הדין שהגיור הוא רציני, ובכוונתך לשמור מצוות. אם הם ישתכנעו, כבר לא משנה מתי הגיור יערך לפני הלידה או לאחריו, ואם לא תצליחו לשכנע אותם, בית הדין לא יגייר לא אותך ולא את הילד.

הרבה הצלחה