דיני הרחקות לאחר דם בתולים

האם דיני הרחקות בזמן שאני נידה בגלל דם בתולים קלים יותר
כי בעלי מתעקש שמותר לו ליגוע בי וזה יותר קל מדרבנן
מה עלי לעשות?

תשובה:

שלום רב

ראשית מזל טוב! תזכו לבנות בית גדול לעם ישראל מתוך קדושה רוממות ושמחה תמיד.

לעצם הענין כל דיני ההרחקות נוהגים לאחר דם בתולים למעט שתי הקלות: א. בנדה ממש הבעל אינו רשאי לישון במיטת אשתו גם כשהיא אינה שם, ואילו לאחר דם בתולים התירו זאת כאשר היא אינה שם. וכן להיפך. וכן הקילו שאף למנהג האשכנזים שסופרים חמישה ימים לפני הנקיים בדם בתולים די בארבעה. מעבר לכך אין עוד כל הבדל.

בהצלחה רבה