כתמים בזמן הנקה

שלום רב, אני נמצאת 4 חודשים אחרי לידה ומניקה הנקה מלאה. אני נוטלת גלולות למניעת הריון מסוג "סרזט". בימים האחרונים ראיתי מספר כתמים בצבע ורוד וחום בהיר על נייר הקינוח/ מגבון ועל מגן תחתון. האם אלו כתמים מטמאים לעניין נידה?

תשובה:

שלום רב

סביר להניח שאלו הם כתמים שאוסרים, אולם יש להראותם לרב בכל מקרה של ספק שיבחן אם יש בהם מראה אדמומי.

מקורות:

ראה כאן שנחלקו הפוסקים אם כתם על נייר קינוח או פד אוסר בימי טהרה, כיון שהוא דבר שאינו מקבל טומאה, אולם המנהג להחמיר בזה, בפרט במקרה שלך שמדובר בכתמים שחוזרים על עצמם ונראים כדימום קל שאת פשוט נתקלת בו בפועל רק באופן זה.

אגב, אם התופעה תחזור על עצמה הרבה יש לשקול להחליף את הכדורים בהתייעצות עם הרופאה.