זהירות בפגיעה באנשים בשעת לחץ

שלום כבוד הרב,

בקופת החנות "אושר עד" הייתי בלחץ הקניות והחשבונות לקראת פסח ולפתע יהודי חרדי ניגש אלי עם שובר של 50 ש"ח בידיו כדי להמיר אותו עם כסף, ואז אמרתי לאיש "אין לי זמן" בחוסר כבוד. אחרי 3 דקות התחרטתי על המעשה הרע הזה וחפשנו, אשתי ואני, את היהודי הזה כדי לבקש מחילה ולתת לו צדקה ולא מצאנו אותו.

ואז המון מחשבות עברו במוחי :

1. אפילו אם היה רעש ואף אחד לא שם לב לנו, אולי ראו את המעשה והיהודי התבזה ברבים.

2. העיק לי הרבה זכרון המימרא במסכת אבות "זה נהנה וזה לא חסר …"

3. ה' עוזר לנו הרבה ואני לא רציתי אפילו בחינם לעזור ליהודי.

בחזרה הבייתה, נתנו 15 ש"ח להראות לה' שאנחנו לא מאלה שמדובר עליהם במימרא של מסכת אבות.

ברור שאם אראה את האיש אבקש ממנו מחילה ואנסה לפייס אותו עם צדקה, אבל רציתי לדעת איך אפשר לתקן את החטא הזה אם אני לא יכול למצוא את האיש.

תשובה:

שלום רב,

אין לי דרך להציע לך איך ניתן לבקש ממנו מחילה. אבל אנו תקווה שבורא עולם רואה את החרטה האמתית שלך, ועד כמה אתה מצטער ורוצה לתקן את העוול שגרמת בשעת לחץ, ויודע שלהבא בודאי תזהר להבא גם בשעות אלה לשים לב שלא יישנה קרה דומה, וידאג לכך שגם אותו איש ימחל ויסלח לך, וישים לב, שלפעמים כשהוא פונה לאנשים בשעת לחץ, לא תמיד הם שמים לב לתשובתם הספונטנית.

(אנו באתר נפרסם את בקשת המחילה, ואולי גם הוא מגולשי האתר….)

חג שמח