להטעין סוללה ולהשתמש בעט במקום העבודה

שלום רב,
רציתי לדעת האם אני צריך לקבל רשות מבעל הבית בעבודה להשתמש בדברים שאני בטוח שאינו מקפיד עליהם. כמו להטעין את הסלולרי או להשתמש בעטים בעבודה לשימוש אישי.
האם אני חייב לקבל את אישורו של בעל הבית או שאפשר לסמוך על זה שהוא לא מקפיד על כך וודאי מרשה. זה מרגיש קצת מטופש לבקש להטעין את הסלולרי או
להשתמש בעט.

תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

מה שמקובל שכל העובדים משתמשים, מותר. אם רוצים להשתמש יותר מכך, יש לבקש רשות. מספיק לבקש רשות כללית ולשאול פעם אחת על כל מיני דברים כאלו ואין צורך לבקש רשות כל פעם בנפרד.

מקורות:

דיני שכירות פועלים תלויים במנהג המדינה, עיין שו"ע חו"מ סי' שלא. ועיין שו"ת אגרות משה חו"מ ח"א סי' עה וסי' עו שאם ידוע המנהג במקום עבודה מסוים, מנהג זה קובע יותר ממנהג המדינה.

כמו כן, ניתן להסתמך על כך שהמעסיק בוודאי מסכים, כאשר ניתן לומר מלכתחילה הוא מעסיק עובדים על דעת כן. עיין בשולחן ערוך הרב הלכות מציאה סעיף ה ובקיצור שולחן ערוך סי' קפב סעיף יד.