דימום עקב דלקת בנרתיק

שלום כבוד הרב. עשיתי בדיקה כרגיל, ואני אמורה לטבול במוצ"ש. יש לי מחזור קבוע וסדיר. אני לוקחת כדורים לטיפול בדלקת גרון וחברות הזהירו אותי שהכדורים הללו גורמים לדלקת בנרתיק. ואכן, היום גיליתי דימום מהנרתיק והרופא נתן לי נרות. הדימום כנראה אכן נגרם מהדלקת. האם אני יכולה לטבול במוצ"ש ו להתעלם מהדימום?

תשובה:

שלום רב

כדאי מאוד לפנות לאחות טהרה של מכון פועה, הן נמצאות בפריסה ארצית בכל מקום, כדי שתוכל לבדוק האם אכן יש פצע מדמם בנרתיק. אילו היה מדובר בכתם ניחא, אבל בדיקה בעד מצריכה ודאות גמורה שאכן יש פצע מדמם.

בהצלחה רבה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אולי לא התנסחתי נכון. לא מדובר בדימום אלא בכתם בלבד. אתמול בערב כתם. והיום בבוקר כתם. אך לא דימום. האם משנה את התשובה?

  2. אם מדובר בכתם ולפי חוות דעת הרופא זה עשוי לבוא מהנרתיק ולאו דוקא מהרחם מחמת דלקת שודאי קיימת, אפשר להקל. אך אם תראי דם בבדיקות אי אפשר לסמוך על כך. תוכלי להמנע מלבדוק כרגע עד היום השביעי בו חייבים לבדוק ולמצוא את הבדיקה נקייה!