המקור לחיוב הטבילה בנידה

שלום רב
שמי רונן ואני נשוי מספר שנים תודה לאל.
אשתי מחפשת את המקור בתנך למצות טבילת האשה במקוה לאחר נידה.
אודה מאוד אם תוכל לכוון אותי למצוה ואיך הגיעה לטבילה (נושא מספר הימים וכו'.. מבורר- מדובר על שורש המצוה)
תודה רבה
רונן

תשובה:

שלום רב

האיסור לקיים יחסים בעודה בנדתה, נאמר בויקרא יח, יט: "ואל אשה בנדת טומאתה לא תקרב לגלות ערותה". וכן נאמר שם כ, יח: "ואיש אשר ישכב את אשה דוה וגילה ערותה וכו', ונכרתו שניהם מקרב עמם".

חיוב הטבילה נאמר שם טו כ: "ואשה כי תהיה זבה דם יהיה זבה בבשרה שבעת ימים תהיה בנדתה וכל הנגע בה יטמא עד הערב". ובהמשך שם מפורט כל הליך הטהרה.

בהצלחה