איך חוזרים בתשובה?

מהו פדיון נפש?לאיזה מטרה זה נעשה?וכיצד עושים את זה.
תשובה:
שלום רב
פדיון נפש הוא סכום הניתן לצדקה לכפרת עוונות. איננו עוסקים בקבלה, הדרך הטובה והפשוטה היא זו הכתובה בגמרא וברמב"ם, להתחרט על העוונות ולהתוודות עליהן, ולקבל לעתיד שלא לחטוא בהן עוד. ואם הקבלה כנה ואמיתית יתקיים בנו "במקום שבעלי תשובה עומדים צדיקים גמורים אינם יכולים לעמוד"!
בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זה מדובר בחטאים מסוימים שנאמר עליהם בפוסקים שיש להתענות. בכל שאר העוונות שיש בהם תעניות על פי המקובלים, כבר הורו הפוסקים שבזמנינו שירדה חולשה לעולם אין צורך בזה, והעיקר להיות שקועים בתורה ולהקפיד על עלייה מתמדת בעבודת ה'.