האם יש איסור להכשיל גוי באיסור הסתכלות

שלום וברכה ויישר כח עצום, מאד נהנה מהאתר שלכם.
שמי איתי ואני מקים (הפרוייקט כבר יצא לדרך) אתר אינטרנט שמיועד בעיקר לגויים (קנה מידה עולמי).
מדובר באתר חברתי (עם תמונות של קבוצות תוכן, למשל שחמט וכוי).
החשש שלי : שיושמו באתר תמונות לא צנועות ושאר מרעין בישין שלהם.

אני יכול לפתוח את האתר ללא תמונות – אך זה הרבה פחות מושך (מצד הטבע שהרי תמונה שווה אלף מילים).

יהיה לי פיקוח עקרוני על האתר מבחינת התמונות קרי :
א. או שאנשים יתלוננו על התוכן (יש להם אפשרות דיווח) ואז גם המפרסם מורחק מהאתר לפרק זמן.
ב. או שאנחנו נזהה קבוצות עם תמונות בעייתיות (אצטרך לפקח כנראה עם גוי).

השאלה מגיעה ממקום של רצון לעשות לפנים משורת הדין כלפי בורא עולם בבחינת הישר והטוב…

האם עלי לפתוח עם או ללא תמונות ?
האם מותר לי להעסיק גוי שיבחן את התמונות ויחליט (בבחינת לפני עור כלפיו) ?

בברכה

תשובה:

אין בעיה להקים אתר כזה, שכן הוא פונה לגויים ולא ליהודים. אמנם יתכן שגם יהודים מעטים יכנסו לאתר, אבל הם יכולים לראות דברים כאלה ואחרים בכל אתר שירצו.
לגבי השאלה אם מותר לך להעסיק גוי שיבחן את התמונות, בודאי שמותר. אמנם יש דיון האם יש איסור לפני עיוור לגוי. (עי' רמ"א או"ח סי' קנו) אבל אין לו איסור של "לא תתרו אחרי עיניכם". גוי רק מוזהר בעריות ממש.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. השאלה לא רלוונטית, כיון שכאן הוא עובד בזה, כלומר לא מדובר על מה שיעשה בין כך במזדמן, אלא להושיב אותו שעות רבות ביום לבצע סינון כזה.