קניות בחנות פתוחה בשבת

לכבוד הרב
שלום רב.
האם מותר לקנות שתייה חמה כגון שוקו בחנויות בצידי כביש בכבי6,ידוע כי הם פתוחות בשבת.

תשובה:

שלום רב

אין איסור של ממש לקנות בחנות מחללת שבת, שכן החנות פתוחה גם כך ואין בזה משום מסייע לעוברי עבירה, אלא שמשום מצות קידוש ה' מוטל עלינו לחפש דרכים כדי למנוע או למחות ביד עוברי עבירה, לכן אם אין צורך ממשי לקנות בחנויות כאלו יש בהחלט להמנע, אולם אם יש צורך לקנות ואין בסביבה חנות אחרת, יש להקל.