זמן הדלקת נר של יו"ט שני של ר"ה

מה הדין , לגבי יו"ט שני של ר"ה, האם מותר להדליק נר של יו"ט מיד בצאה"כ, היינו כ – 18 דקות אחרי השקיעה, או צריך להמתין עד אחר זמן התוספת של יו"ט ראשון ? זאת אומרת יותר מאוחר !

תשובה:

שלום רב

אין צורך להמתין יותר, שכן מיד בתחילת הלילה בטל איסור ההכנה מיום אחד לשני. כמו כן, מעיקר הדין דוקא לגבי הדלקת הנר שההנאה ממנו מיד היה מקום להקל אפילו בין השמשות, כיון שמלבד מה שהנר משמש ליום הבא הוא משמש גם להאיר באותה שעה, אלא שנהגו להחמיר להמתין ללילה ממש, כמובא במטה אפרים סי' תקצט סעיף י.

מקורות:

על כך שמעיקר הדין במעשה קל כזה היה ניתן להקל בבין השמשות, ראה הלכות חג בחג ימים נוראים עמ' רכט בשם הגרי"ש אלישיב והגרש"ז אויערבך.