הבעל חלה ואין לו אפשרות לקיים יחסי אישות

שלום רב אנו נשואים כ8 שנים, בעלי חלה לפני 3 שנים במחלה קשה שהדבר מנע יחסי אישות קרוב לזמן זה מה אני אמורה לעשות?גירושין זה יביא לצער בשבילו וזה לא עולה על הפרק בכלל
המחלה עצמה היא קשה וגורמת לאין אונות קשה כך שכול תרופה אינה עוזרת בפרט שבנוסף לכול התרופות שהוא לוקח אין השפעה…מה עושים?

תשובה:

שלום רב,

ממש קשה לי להשיב לך, המצוקה היא אכן קשה ונוראה. אבל אין בידי להושיע, בשעה שבני זוג מתחתנים, יש בניהם מן הסכם שבשתיקה, שלעולם לא ניתן לדעת איך יבלו כל אחד מהם, וביחד את שארית חייהם. התקווה היא תמיד לחיים ארוכים בריאים ושלמים, אבל זה לא תמיד כך. לפעמים הבעל הוא זה שמתחיל "לקרטע" מוקדם מהצפוי, ופעמים זו האישה. וברוב המקרים שניהם ממשיכים עד לגיל זקנה, וגם בגיל זה בדרך כלל, אחד "מתחיל" לפני השני אלו הם החיים.

למרות זאת בהלכה, זכותה של האשה לדרוש חיי אישות, ואם הבעל אינו יכול לספק לה אותם, ואפילו לא אחת לחצי שנה, יש לה זכות לתבוע גירושין. אבל אני מבין שלא זה המצב כעת. את אינך רוצה לצערו, על לא עוול בכפו. כשם שמן הסתם אילו חס וחלילה המצב היה הפוך בודאי בעלך לא היה נוטש אותך לבד.

שנשמע רק בשורות טובות וחיים בריאים ומאושרים לכולנו.