מעשר כספים על כסף שהגיע מהביטוח

אני בעל עסק שנקלע לחובות וקיבלתי בסיעתא דשמיא כספים מחברת ביטוח של פנסיה שהייתה מגעיה לי לשלם את החובות האם אני חייב במעשר על הכספים שאני מקבל לסגירת החובות?

תשובה:

שלום רב,

לכאורה הכסף שאתה מקבל מהביטוח אין לו כל קשר לחובות. זה לא שהם משלמים את החובות. אלא הם מתחייבים לך עד סכום מסוים, אם יהיה כך או כך, באופן תאורטי, היו יכולים לעשות כל תנאי תמורת התחייבות זו. ולכן צריכים לתת מעשר כספים. אולם אם אין לך כדי פרנסתך, ראה כאן שאינך צריך לתת מעשר כספים