מעשר כספים לאדם בעל חובות שאין לו כדי צרכיו מהכנסותיו

כבוד הרב שלום
רציתי לדעת כיצד לחשב את המעשר שלי
אני חיה בארצות הברית וגידלתי את ילדי ( בן ה 8.5) במשך 5 שנים לבד וב 3 שנים האחרונות הייתי בהליך משפטי לגבי משמורת ומזונות עם אביו של ילדי.
במהלך כל השנים האלו ועקב התהליך המשפטי נכנסתי לחובות גדולים, עם כרטיס אשראי וגם לעורך דין וחברים.
כיום אני מקבלת מזונות מאב ילדי, וגם עובדת במכירות.
שאלתי היא
מה סדר העדיפות לגבי מעשר , החזרת חובותי, והוצאות המחייה שלי .
( אני מעשרת כבר המון זמן, אך הנושים ( ידיד שלי, העורך דין והבנקים) מתקשרים שולחים מכתבים ורוצים כספם. אך אין באפשרותי להחזיר להם.
האם עלי קודם להחזיר להם את החובות לפני המעשר או את סכום המעשר להחזיר להם.
איך לנהל את העניינים?
אני יודעת שמעשר זה חשוב ולא רוצה לעשות טעויות ולא לעשר.
אך גם רוצה לסיים את חובתי וגם מרגישה לא בנוח להיות חייבת כספים .
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אשה במצבך, שאין לך מהכנסותיך כדי פרנסתך לפי הרגליך, אינה חייבת לתת מעשר כספים.

שיהיו בשורות טובות ותדעי תמיד רק טוב!

הרחבה רבה על כך תוכלי למצוא במאגר השו"ת שלנו בערך מעשר כספים, שם התייחדו על שאלה זו תשובות רבות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש להפריש תוך קיזוז ההוצאות, כלומר יש להפחית מהסך שקיבלת את הסך ששילמת עבור הביטוח, ומההפרש להפריש מעשרות.