תפילת תשלומין לנשים

שלום,

בת גדולה שלי שתחי' משתדלת להתפלל תפילת שחרית מדי יום, בימי חול ובשבתות.

האם ביום בו היא "פספסה" את התפילה, היא חייבת בתפילת תשלומין (או אף אם אינה חייבת, אם מותר לה להתפלל)?

תודה ויישר כח.

תשובה:

שלום רב.

לדעת המשנה ברורה נשים חייבות להתפלל שחרית ומנחה באופן קבוע, וזה לא דבר הנתון לבחירת כל אחת ואחת. תפילת ערבית אינה נוהגת בנשים, אולם, יש שמחמירות על עצמן להתפלל אף ערבית. ממילא, אשה שלא התפללה שחרית מחמת אונס כאמור, חייבת להתפלל מנחה פעמיים. הגר"ע יוסף מיקל וסובר שדי לנשים בתפילה אחת ביום, ומכל מקום גם לדעתו מותר לכאורה לעשות תפילת תשלומין.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קו סעי' א ומשנה ברורה שם ס"ק ד על פי הרמב"ן ורוב הפוסקים.