החלטת רוב שוכרים כאשר כל הדיירים הם שוכרים

מתחם של כמה עסקים (כ-12 עסקים) שכולם שוכרים את מקום העסק מאדם אחד, החליטו השוכרים באסיפה שקיימו לשכור אדם שינקה את החצר שביניהם מספר פעמים בשבוע, מדובר בלכלוך המצטבר בין השאר מכל עסק מאחד יותר ואחד פחות, ומשאר לקוחות הבאים לשם.
השאלה האם החלטת רוב השוכרים מחייב גם את כל השוכרים בהוצאה של ניקיון זה ואין אחד יכול לטעון שאינו מעוניין בהוצאה זו או לא?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

החלטת הרוב קובעת, ככל שמדובר שהחלטה סבירה. במקרה זה, נראה שההחלטה סבירה ותקיפה.

אין הבדל בין שוכרים לבעלים לגבי תוקף החלטת הרוב. ככל שההחלטה נוגעת לשוכרים, רוב השוכרים קובעים.

מקורות:

עיין רמ"א חו"מ סי' קסג סעיף א. היות והצורך בניקיון הוא של השוכרים, הרי הם שותפים לעניין זה (עיין נתיבות סי' קעח סק"ג) וגם לגביהם קובעת החלטת הרוב.

יש לציין שבאסיפת דיירים רגילה, המורכבת מבעלי דירות, אין זכות הצבעה לשוכרים אלא למשכירים.