בניה מעל הרחבה קודמת, העברת צינור בחצר פרטית

שלום וברכה
אני בונה מעל שכן תוספת בניה של חדר שהוא כבר בנה.
1) איך אני אמור לחשב את סכום הבניה שהוא בנה תקרה, יסודות, עמודים, לפי מחיר של היום או לפי מחיר שהוא בנה לפני 15 שנה?
2) אני רוצה לעשות בה יחידת הורים אך השכן מתחתי מעכב ממני להיכנס לחצרו על מנת להניח את הצינורות של הביוב עד לחיבור הראשי של הביוב שנמצא אצלו בחצר יצויין שדיברנו לעשות משהו מסודר ואסתטי חיצוני ומכוסה בגבס וכן יש לו כבר שם עוד צינור של המרזב מגג הבניין שהוא ממש לא אסתטי האם הוא יכול למנוע ממני להגיע לקופסת הביוב הראשית של כל הבניין רק בגלל שזה בחצר שלו?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

1) לפי המחיר בזמן הבניה (לפני 15 שנה).

2) הוא לא יכול למנוע ממך מלהעביר צינור בתוך הקרקע של החצר. אבל הוא יכול למנוע ממך מלהעביר באוויר החצר. אני מציע לנסות להתפשר איתו שהוא יתן לך רשות תמורת פיצוי כספי ראוי.

מקורות:

1) עיין עלון המשפט גליון 27 עמוד ד.

2) שכן שיש לו חצר מוצמד, אינו בעלים על הקרקע עד התהום ואין לו אלא זכות שימוש בגובה הקרקע וזכות למנוע מהשכנים שלא להזיק לשימוש שלו בחצר. עיין עלון המשפט גליון 37 עמוד 4. לכן אין מניעה להעביר צינור מתחת החצר כדי להשתמש בבורות או מנהולים המשותפים, כל שכן כאשר גם לפני כן עברו צינורות ביוב תחת החצר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני מודה על התגובה. כפי שהבנתי הכוונה היא למה שכתב המבי"ט שמותר לבנות ביב מתחת לקרקע בחצר בתוך ד' אמות מהפתח לבית שהן בבעלות בעל הפתח.