דיירים המרחיבים, כיצד להשתתף בהוצאות בניית היסודות

שלום וברכה
אנחנו גרים בבניין משותף בעל 4 קומות.
קומה ק עם חצר פרטית כמובן.
בעל החצר הפרטית שבקומת ק. בצד שלי בנה לפני 8 שנים בערך. וחפר ועשה יסודות על חשבונו.
כעת אנחנו לקראת סיום בניה והשכן שמתחתינו גם לקראת סוף בניה. ורק השכן בקונה העליונה בצד שלנו עדיין לא בנה.
השאלה שלנו היא לגבי תשלום היסודות לשכן מקומת ק. עם החצר הפרטית שכבר בנה לפני 8 שנים בערך.
1. האם תשלום היסודות אמור להתחלק שווה שווה בין ארבע הקומות או רק בין מי שבנה/ בונה?
2. האם החישוב עבור תשלום היסודות אמור להיות לפי מה ש שהשכן שילם בזמנו או לפי מה שעולה היום?
3. אם השכן בנה חלק שהוא חדר ואני מעליו בדיוק בניתי באותו חלק, מרפסת שמש, צריך לשלם לו לפי חלק מלא?
4. חדר אחד הוא בנה עם גג רעפים, מה שאומר שבחיים לא נוכל לבנות מעל השטח הזה. האם גם על שטח זה צריך לשלם לו?
לתשובתך אודה.

תשובה:

שלום רב,

1. אם השכן בקומה העליונה גם כן מעוניין לבנות בעתיד, יש לחלק בין ארבעה והשכן העליון גם כן חייב לשלם את חלקו. אם הוא טוען שהוא לא יודע אם יבנה בעתיד, יש לחלק בין שלושה.

2. לפי מה ששילם בזמנו.

3. מחלוקת בין דיינים אם יש לחלק שווה בשווה או לפי רמת הנאה. לגבי החלק הזה לא ניתן לחייב יותר מ-1/4, גם אם העליון אינו משלם.

4. אין צורך לשלם.

מקורות:

התשובות מבוססות על יסודות המבוארים בעלון המשפט גליון 27 עמוד ד.